Max Albertus beste Nederlander KLM Open the Dutch

Max Albertus beste Nederlander KLM Open the Dutch – Max Albertus had het lastig in zijn laatste ronde (73), maar met een chip-in eagle op de slothole kreeg hij het publiek nog eenmaal op de banken.

‘Ik lag met mijn tweede bal tegen de tribune en kon naar de dropping zone of één clublengte nemen, maar dan zou ik op de downslope komen. Ik gripte mijn wedge dus wat korter en sloeg ‘m wat harder… en hij ging erin’, omschreef Max Albertus de eagle op zijn laatste hole van het KLM Open 2018.

De rest van zijn ronde ging het beduidend minder makkelijk. Naast zijn eagle maakte hij één birdie, terwijl hij drie keer een bogey en één keer een double bogey moest noteren. Het resulteerde in een 73 (+2) en een totaal van level par, waarmee Albertus waarschijnlijk nog net bij de beste zestig spelers zal eindigen.

‘Ik miste óf de fairway, óf de green óf de putt ‘, luidde de verklaring van de 24-jarige Nederlander. ‘Het was lastig. Wellicht komt het omdat ik normaal gesproken op de Pro Golf Tour drie dagen achter speel, en nu vier. Dat scheelt toch in de energie.’

Volgende week speelt Albertus de finale van de Pro Golf Tour, die hij moet winnen om in de top-5 van de jaarranking te eindigen en naar de Challenge Tour te promoveren.

Spetterend slotakkoord Albertus

Max Albertus beste Nederlander KLM Open the Dutch –  ‘Daarna speel ik in oktober sowieso de Qualifying School. Ik moet in de First Stage beginnen en ben tevreden als ik de Finals Stage weet te halen – dan kan ik die blanco spelen. Uiteindelijk is het doel om volgend jaar de Challenge Tour te spelen.’

Om dit te bereiken is volgens Albertus het verbeteren van zijn shortgame het belangrijkst. ‘Dat heb ik deze week weer gezien.’ Lachend: ‘Hopelijk was de chip-in eagle op de slothole een voorbode.’

Lees hier verder …
Max Albertus beste Nederlander KLM Open the Dutch
Max Albertus beste Nederlander KLM Open the Dutch
Max Albertus beste Nederlander KLM Open the Dutch

Ik ben Max Albertus, na de Johan Cruijff University en de Lynn University in Florida heb ik de laatste 2 jaren van mijn studie communicatie wetenschappen in Utrecht afgerond. Ik speel in de Pro Golf Tour en in de Alps Tour en ben sinds 2017 professioneel golfer. Als amateur was ik lid van de G.C. Oijense Zij, G.C. Geijsteren, G.C. Prise d’Eau en G.C. Noordwijk.  Ik stond op nummer 4 van de NGF Amateur ranking van 2016. Mijn best gehaalde resultaat was op de KLM Open in 2017, waar ik eindigde op T-48 met een score van -4. Een van mijn doelen is om in 2020 op de Europese Tour te spelen. “Ik heb het golfen geleerd van mijn vader. Die oefende op een veldje bij ons voor het huis. Dat ben ik toen ook gaan doen, tot ik zes jaar was en goed genoeg was om lid te worden van een golfclub.”