KLM Open 2020 op Bernardus, de thuisbaan Max Albertus

KLM Open, het internationale golftoernooi van Nederland, verhuist in 2020 naar Bernardus Golf in Cromvoirt. Komend jaar vindt het evenement nog plaats op golfbaan The International in Amsterdam.

De overeenkomst tussen Bernardus Golf en TIG Sports is onlangs getekend door Robert van der Wallen, eigenaar van Bernardus Golf, en Martijn van der Meulen, mede-eigenaar van TIG Sports, en heeft betrekking op een periode van drie jaar. De gloednieuwe 18-holes golfbaan ten zuidwesten van ’s-Hertogenbosch is een initiatief van Robert van der Wallen. De ondernemer liet het ontwerp maken door de gerenommeerde Amerikaanse golfbaanarchitect Kyle Philips. Op 10 september 2018 is Bernardus Golf officieel geopend.

‘Nieuwe parel voor KLM Open’

Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open: ‘Wij zijn heel blij dat het KLM Open weer een nieuwe parel aan de historie van het toernooi kan toevoegen. Een topgolfbaan die garant staat voor een ultieme uitdaging voor de spelers.’ Ook Miguel Vidaor, directeur van de European Tour, is overtuigd van de kwaliteit van de golfbaan: ‘Ik ben op de baan in aanbouw geweest. De holes die toen klaar waren zagen er fantastisch uit en het wordt nog veel mooier als de heide is volgroeid. Kyle Phillips is een van de beste golfbaanarchitecten ter wereld. Alle banen die hij heeft getekend, staan bekend als zeer uitdagend. Bernardus zal daarop geen uitzondering zijn.’

‘Bernardus Golf is toplocatie’

Een van Nederlands beste golfers Max Albertus, tevens ambassadeur, speelt regelmatig op Bernardus en is overtuigd van deze keuze. ‘Bernardus is top! Over alles is nagedacht. Een fantastisch clubhuis, een uitdagende 18-holes golfbaan en de beste oefenfaciliteiten van Nederland. Daarnaast is iedereen welkom en is het er gezellig.’ De honderdste editie van het KLM Open wordt van 12 tot en met 15 september 2019 gespeeld op golfbaan The International in Amsterdam. Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door titelsponsor KLM en partner-sponsor ING Private Banking.

Bernardus is een unieke golfbaan in hartje Brabant, ontworpen door Kyle Phillips.

Kyle is een architect wiens expertise ligt in het vinden van de balans tussen wat de spelers willen en wat de natuur vraagt. De resultaten van zijn werk zijn enkele van de mooiste en interessantste golfbanen ter wereld, bekend om de visuele aantrekkingskracht en duurzaamheid. Bernardus is ontworpen als een uitdagende baan voor elk niveau. Een baan die je ervaart met al je zintuigen; glooiende grasgolven, bloeiende paarse heide, organisch water en zandhindernissen vormen het visuele landschap. De fluisterende wind, die door de bomen waait en de geluiden van dieren in het wild, creëren een natuurlijke achtergrondharmonie. De frisse lucht en aardse geur verfrist de geest.