KLM Open 2018 – LIVE

KLM Open 2018

TEE TIMES

voor vandaag, donderdag 13 september 2018

Max: “Playing among the best of Europe and beyond this week. Looking forward to a great test at the KLM Open! Thursday 14:25 tee 10 | Friday 09:25 tee 1.”

DRONE FOTO’S THE DUTCH

gemaakt op woensdag 12 september 2018

KLM Open 2018

START 14:25

 op donderdag 13 september 2018

Max: “Bedankt voor de suc6 wensen allemaal! Heb er zin in”

KLM Open 2018

Eerste Par op de PAR3 10

KLM Open 2018

Eerste Birdie op de PAR4 12

KLM Open 2018

Max staat 2e bij de Nederlanders

KLM Open 2018

Op baan 15

-2 na de eerste dag, geweldig!

Ashun Wu gaat na de eerste dag van het KLM Open 2018 aan de leiding. De 33-jarige golfer uit China liep donderdag op The Dutch in Spijk een rondje van 64 slagen. Talenten Max Albertus en Jerry Ji zijn bij afwezigheid van Joost Luiten voorlopig de beste Nederlanders. Bij afwezigheid van voormalig winnaars Luiten en Maarten Lafeber speelden de Nederlanders zoals verwacht een bijrol op The Dutch. Max Albertus is de beste thuisspeler door een rondje van 69 slagen (-2). De 24-jarige golfer, die normaal op het derde Europese niveau acteert (de Pro Golf Tour), staat daarmee gedeeld 39e.

Dag 2 om 09:25 starten


Max Albertus beste Nederlander na eerste dag KLM Open 2018

Twee onder par goed voor plek bij beste veertig

Bron: Golfersmagazine.nl

‘Wat een verschil met vorig jaar’, lachte de Brabander na afloop van zijn ronde over de eerste dag van het KLM Open 2018. De score was exact hetzelfde als tijdens de openingsronde van de editie van 2017, maar de omstandigheden waren onvergelijkbaar. ‘Hier kon ik tenminste van genieten. Heerlijk golfen in deze omstandigheden’, wees hij na een zonovergeten dag op de volledig verregende eerste dag van vorig jaar waarop het vooral een kwestie van overleven was geweest.

Voor zijn score (vier birdies en twee bogeys), en eigenlijk ook voor zijn spel had het niet veel uitgemaakt, erkende hij evenwel.

‘Ik speelde net als vorig jaar heel lekker. Als ik al een verschil aan moet wijzen dan is het dat ik vorig jaar bij een gemiste green hóópte dat ik de bal in de buurt van de vlag kon krijgen, terwijl ik nu wíst dat ik dat kon. Ik heb veel aan mijn korte spel gewerkt het afgelopen jaar. Ik kan daar op Bernardus ook waanzinnig goed op trainen – beter dan waar ik ooit ergens heb meegemaakt – en dat komt eigenlijk door het KLM Open 2018 van vorig jaar.’

‘In 2017 speelde ik met Rumford, in mijn ogen een van de allerbeste kortspelspelers van de wereld. Echt, ik wist niet wat ik zag toen, hij kon toveren rond de greens. Ik heb daar veel van geleerd en echt heel tijd en aandacht aan de onderdeel besteed. Ik heb ook nog een oefenronde met hem gespeeld deze week, wilde er nog meer van leren. Het was wel een eye-opener waar ik veel aan heb gehad, ja.’

Terugkijkend op zijn ronde concludeerde Albertus dat er misschien nog wel wat meer in had gezeten ook, al kon hij leven met de binnengebrachte score.

‘Wat ik zei, het is het verschil tussen weten en hopen. Ik heb echt flinke stappen gemaakt dit jaar en zie dit ook terug op de Pro Golf Tour. Ik heb voldoende top-10 plaatsen gehaald, alleen schiet je daar op dat circuit niet heel veel mee op. Je moet echt winnen of hooguit tweede worden wil je er op de Order of Merit echt wijzer van worden. Ik heb nog wel een kans op de top-5, maar bereid me ook voor op Qualifying School om in elk geval een kaart voor de Challenge Tour te behalen. Ik speel over een paar weken op Hardelot. Meer dan vorig jaar heb ik het gevoel dat ik er nu echt klaar voor ben maar eerst morgen op deze weg door.’

Dag 3 Cut gehaald!! om 09:30 starten

Alle hoop in Spijk gevestigd op golfer Max Albertus uit Oss

Van de veertien Nederlandse golfers op de startlijst van de KLM Open 2018 overleefden er slechts twee de cut, zij mogen dit weekeinde spelen in Spijk. Best genoteerde Nederlander is de 24-jarige Max Albertus uit Oss.

Bron: BD

De Nederlandse score na twee dagen golf op de KLM Open 2018 in Spijk? Twee spelers hebben de cut overleefd en mogen vandaag en morgen nog in actie komen op het enige Nederlandse toernooi op de Europese Tour: Max Albertus (-2) en de Britse Hollander Mark Reynolds (-1). Voor de start van het event was al duidelijk dat de deelnemers van eigen bodem een bijrol zouden vervullen op The Dutch. Na het afhaken van de oud-winnaars Joost Luiten – al jaren de enige Nederlandse golfer op de Europese Tour – en Maarten Lafeber bleven veertien spelers over. Amateurs en spelers die doorgaans enkele divisies lager acteren.

Een daarvan is Albertus. De 24-jarige Brabander uit Oss is na de eerste dag de beste Nederlander en kent een droomstart in zijn tweede ronde. Albertus begint met drie birdies op rij en staat met een score van -5 zelfs in de top10. Langs de baan gloort hoop en stijgt het opportunisme, zien we hier de opvolger van de afwezige Luiten in actie? ,,Het was nog vroeg in de wedstrijd hè?”, zegt Albertus, nadat hij klaar is met zijn tweede serie van achttien holes op de KLM Open 2018. ,,Je hebt er niets aan, want de helft van het deelnemersveld moest nog in actie komen.”

Na een bal in het water moet Albertus alsnog knokken om een startbewijs voor het weekeinde binnen te halen. Op de twee laatste holes stelt hij zijn positie veilig, Albertus eindigt met een totaalscore van -2 (69 en 71 slagen) en zit met een gedeelde 51ste plaats aan de goede kant van de schifting. ,,Ik de beste Nederlander? Dat betekent dat de anderen het niet zo goed hebben gedaan en ik wel. Mooi voor mij, maar ook wel jammer voor het toernooi.”

Focus
Zijn spel trekt de aandacht van de vele mensen op en rondom de golfbaan. De groep toeschouwers die hem volgt, groeit zienderogen. Albertus probeert er niet op te letten. ,,Focus houden en je eigen ding doen, dan is alles mogelijk. Ik speelde vorig jaar met de Canadees Austin Connelly, die haalde net als mij de cut met -2 maar eindigde uiteindelijk wel als tweede in het toernooi.”

Albertus golft al vanaf zijn vierde. Tot en met zijn 21ste doorliep hij alle selecties. Daaraan komt een einde als hij ‘een beetje ruzie’ met de nationale bond krijgt. De talentvolle Brabander, de huidige nummer 1130 op de wereldranglijst, trekt vanaf dat moment zijn eigen plan. ,,En dat gaat best goed”, zegt hij over zijn spel op de Pro Golf Tour, twee divisies onder de Europese Tour. Een plaats in de topvijf aan het eind van het seizoen is goed voor een promotie naar de Challenge Tour, een stap dichter bij zijn doel: een ticket voor de European Tour. ,,Ik ben al 24 jaar, op zich moet het nu wel gaan gebeuren. Aan de andere kant kun je nog golfen op je dertigste. Het is belangrijk om ervaring op te doen en daar helpt dit toernooi zeker bij. Vooral als je ook nog in het weekeinde mag spelen.”

Dag 4 nog steeds 2 onder! om 09:40 starten

Albertus en Reynolds winnen geen terrein

Ander gameplan voor laatste dag

Bron: Golfersmagazine

Opnieuw had Max Albertus een bliksemstart. De derde ronde van het KLM Open 2018 was nog maar een paar holes onderweg voor de man uit Oss of hij had al vier birdies achter zijn naam staan. Met een totaal van -5 voor het toernooi (op hole 2 moest hij een bogey noteren) stond hij zelfs even in de top-10.

Aan het eind van de dag was er echter nauwelijks winst te noteren in het klassement. Er was nog maar één birdie (op de par-3 zestiende), maar er werd schade geleden op negen, twaalf en zeventien, op de laatste tekende hij zelfs voor een dubbele bogey. Met een ronde level par eindigde hij de dag waar hij hem begon, op -2.

‘Gisteren ontsnapte ik op die hole twee keer, nu moest ik die slagen alsnog inleveren en sloeg ik de bal twee keer in het water. Balen, maar liever vandaag dan gisteren want dan had ik hier nu niet gestaan.’ Albertus baalde niet alleen van de dubbel, hij zag er ook iets positiefs in.

‘Ik bleef heel rustig en had dacht helemaal niet aan wat er verder nog kon gebeuren. Ik gaf gewoon alles om dan maar een dubbel te maken, bleef heel erg in het moment. Ik ben blij dat dat lukte. Deze baan is zo lastig nu dat je zo slagen inlevert. Er zijn heel lastige pinposities en de greens zijn zó snel dat je voor je het weet in drieputtland ligt. Je moet gewoon heel geduldig blijven, accepteren dat je ook slagen in gaat leveren en je kansen pakken als ze zich voordoen.’

Dat laatste deed Albertus naar zijn eigen gevoel niet voldoende.

‘Ik speelde goed op de KLM Open 2018, heb ook voldoende birdies gemaakt, maar ik denk dat ik mezelf met level par wel tekort heb gedaan. Nee, ik ga mijn gameplan niet veranderen voor morgen om zo veel mogelijk te stijgen. Je kan op deze baan niet forceren. -4 of -5 is mogelijk, maar de baan kan je ook zo te pakken nemen. Ik kan het geld van een hoge klassering goed gebruiken, maar hoop met hetzelfde spel als de afgelopen dagen nog terrein te kunnen winnen.’

Max Albertus : Best Dutch player of the @klmopen 2018. I want to thank everybody that came out to support me last week. I’m so grateful for all the positive energy that you guys give. It’s been one of the best weeks of my professional career, and I’m really happy with the progress I’ve made the past year. The eagle chip-in on the 18th on Sunday was a shot that I’ll never forget!